четвртак, 24. новембар 2011.

Ko je moj junak




Ко је мој јунак

Мој јунак је познати српски и светски научник Никола Тесла. Захваљујући њему свет у коме ми данас живимо је овакав какав јесте. 
 
Невероватна прича о Николи Тесли почела је у једном малом селу. Тамо се родио дечак који ће једног дана промеити читав свет. Потпуно сам, захваљујући свом труду и раду, он је постигао невероватан успех и постао научник коме се и данас диви цео свет. 
 
Кад кажемо Никола Тесла, прво помислимо на струју. Данас је најнормалније да укључимо било који апарат у струју и да не размишљамо о томе како он ради. Међутим, ако покушамо да замислимо свет без свега што ради на струју, онда видимо колико је важно оно што је Тесла измислио. Захваљујући њему, живот људи постао је много лакши и лепши. Све оно што су некада људи морали да раде ручно саа раде машине. Али струја је само један од многобројних Теслиних генијалних изума. Неке ствари које је он смислио користе се данас у најмодернијим уређајима као што су на пример мобилни телефони. Многи Теслини проналасци су украдени, тако да заправо и немамо праву слику шта је он то све измислио. 
 
Никола Тесла је цео свој живот посветио науци. Његов приватни живот није био богат. Никад се није женио и није имао децу. Уместо да се брине о својој деци, он је одлучио да брине о свим људима света и да покуша да учини њихове животе лепшим. Имао је много непријатеља који нису подржавали његов рад, а било је и много оних који нису могли да схвате колико је то што Тесла ради важно па га нису подржавали. Тесла се храбро борио против свих њих и целог живота је доказивао важност својих изума. Није тужио оне који су крали његове идеје и говорили да су њихове. То показује да Тесла није био сујетан. Није му било важно да се зна да је баш он нешто смислио, него да човечанство добије нешто корисно. 
 
Иако није живео много давно, Тесла помало личи на јунаке старијих времена. Он се борио против зла у свету тако што је измишљао ствари које су помогле људима да живе боље. Увек му је на првом месту било да се бави науком и тако помаже другима. Због тога ће му људи читавог света бити заувек захвални.

Нема коментара:

Постави коментар